WIT
Villa Harmonia | CHARDONNAY | Sicilië – Italy
Een topspeler binnen de regio, energiek, knisperend fris en mooi licht
geparfumeerd. Hier merk je hoe deze Trebbiano op uitmuntende wijze de
Chardonnay wat extra frisheid en aciditeit kan aanbrengen. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar
bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan.
Een verrukkelijk aperitief of goede begeleider van gerechten met vis, groenteschotels en koude gerechten. Eveneens voortreffelijk bij pasta, risotto’s en fruits de mer.
Terredirai| SAUVIGNON IGT | Veneto – Italy
Deze droge en aromatische Sauvignon
Blanc uit Veneto is mooi licht geel van
kleur en heeft een intens uitbundige
geur van kruisbessen, passievrucht,
buxus en citrus. De wijn is elegant, verfrissend en bezit een mooie mineraliteit. Heerlijk als aperitief, verrassend bij vis en salades en magistraal bij Oosterse gerechten.
Mandato | GRILLO | Sicilië – Italy
Stogeel van kleur met groene reflecties.
In de geur aroma’s van gele perzik en
abrikoos mret florale en kruidige tonen.
In de smaak frisse zuren, een mooi bittertje,
met een lange en frisse afdronk met iets van muskaat tonen. Een heerlijke wijn, uitstekend als aperitief en perfect bij mediterrane vis- en groentegerechten.
Voga | PINOT GRIGIO | Veneto – Italy
VOGA combineert de zachte, frisse Pinot Grigio druiven uit Veneto met de krachtige en complexe Pinot Grigio druiven uit Trentino, beide uit Noord Italië. Lichte strogele kleur, helder en fonkelend. Sprekend bouquet met delicate tonen van bloemetjes en fruit. Sappige, frisse smaak, elegant zacht en zuiver.
Buglioni Bianco | GARGANEGA | Veneto – Italy
Gemaakt van 100% Garganega druiven uit de Valpolicella streek. De kleur is stro-geel met gouden schittering.
De stuivende geur verleidt je onmiddellijk met een uitgesproken tropische flair; mango, abrikoos, ananas en exotische bloemen voeren de boventoon.
Ook in de mond is het een ware smaaksensatie, mooi vol en sappig en met de juiste mineraliteit en verfrissende afdronk.
Porconero Fiano Bianco | Campanië – Italy
De Fiano Paestum Porconero van San Salvatore is een mooi pure zachte witte wijn met
aroma’s van peer, hazelnoot, honing.
Rijke volle wijn vol tropisch fruit. En de lichte toets van banaan. Maar daar is de Fiano dan ook beroemd om. Veruit de bekendste appellatie is Fiano di Avellino. Er bestaan verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Fiano. De eerste is dat de naam is afgeleid van ‘appiano’, een soort appel. Een tweede mogelijkheid is dat het van ‘Apia’ komt, een stadje in de provincie Avellino. Anderen zeggen dan weer dat het van ‘apium’ komt, een aromatische plant uit de selderfamilie.
Vajra | DRAGON | Bianco Langhe – Italy
De Langhe Bianco Dragon komt uit de Luigi Baudana wijngaard. Na de overname ervan door de familie Vaira, is Giuseppe hier verantwoordelijk.
Naast Chardonnay en Sauvignon Blanc wordt tegenwoordig voor deze wijn een klein deel Nascetta en Riesling van Aldo Vaira gebruikt. De wijn is lichtgeel en heeft geuren van bloemen en fruitige tonen.
De smaak is rond met een sappige ondertoon van rijp fruit.
Lugana | DOCTREBBIANO | Tenuta Roveglia Lombardy – Italy
De wijnstokken van Tenuta Roveglia uit Lombardije zijn meer dan 40 jaar oud. De Lugana wordt gemaakt van 100% Trebbiano di Lugana. Deze geeft een mooie delicate stro-gele volle wijn. Harmonisch met een lange afdronk. In de smaak een hint van hazelnoten en rijp fruit. Klasse wijn!
ROSE
Fortant | GRENACHE | Rosé Skalli – Frankrijk
Deze rosé is het resultaat van een lange en warme zomer in Zuid-Frankrijk, waardoor de
Grenache druiven dit jaar bijzonder rijk en aromatisch van smaak zijn.
De rijk gefruite rosé van Maison Fortant is verleidelijk van geur met vers geplukte aardbei, framboos en frisse bessen en heeft een uitstekende fraîcheur.
Voga ROSA Rosato | Veneto – Italy
De rosé is gemaakt van de Noord Italiaanse druivensoorten Corvina Veronese, Molinara en Merlot.Het sap heeft net genoeg contact gehad met de druivenschil om deze aantrekkelijke licht roze kleur af te geven. Het geeft zuivere, fruitige aroma’s en bezit een elegante structuur.
Domaine | PEY BLANC | No1 Aix – en – Provence Rosé – Frankrijk
PEY BLANC is ‘the rising star’ in de Provence. Het domein is gelegen midden in Aix-en-Provence en wordt geleid door de jonge excentrieke eigenaar Gabriel Guisiano die op z’n sneakers door de wijngaarden loopt.
De familie bezit sinds 1930, op een werkelijk prachtige plek, totaal 60 hectare met wijnstokken van 15 jaar oud op klei en kalksteen. De N ̊1 Rosé van Pey Blanc is een melange van Grenache, Cinsault en Syrah, heeft een transparante bleke roze glans, ruikt naar bloemen, bezit mineralen en heeft strakke, frisse bessen tonen. Contrast tussen zoete rijpheid en zachte bitterheid.
ROOD
Villa Harmonia | Montepulciano Veneto – Italy
Zorgvuldig geselecteerde percelen in de Emilia-Romagna streek vormen de herkomstplek van de biologische druiven van deze assemblage tussen Sangiovese en Montepulciano. Zo ontstaat een robijnrode wijn
met een rijk geur- en smaakpalet dat gedomineerd wordt door fruitige aroma’s van kersen, zwarte bessen en framboos. In de mond lekker rond en mooi zacht fris en soepel. Zijn langdurige finale maakt hem zeer geschikt als begeleider van smaakvolle groenteschotels, rood vlees en natuurlijk een goed gevulde pasta.
Giorgio & Gianni – NERO | Puglia – Italy
Het Italiaanse ras Negroamaro is een herhaling van het woord ZWART.
De druiven komen uit Puglia, een regio in Zuid-Italië die de bijnaam
heeft; “de hiel van Italië”. De wijn is zeer donker van kleur en bezit de buitengewoon mooie combinatie van
verleidelijke aroma’s en rijkgeroosterde smaken. Gianni gaf geboorte aan het design dat een stijl voorbrengt die past in iedere omgeving.
Farmers of Wine | PRIMITIVO-NEGROAMARO | Puglia – Italy
Deze unieke met de hand vervaardigde rode wijn wordt gemaakt van de druiven Negroamaro, Merlot en Primitivo Appassito en is afkomstig van kleine wijnboeren uit het zuiden van Italië.
Zij gaan terug naar de basis van het wijnmaken, ambachtelijkheid en kwaliteit staan hierbij voorop.
De wijn is diep rood van kleur, vol en krachtig met veel rood fruit in zowel geur als smaak.
APPASSIMENTO – Rosso Vino Passito | Salento – Italy
De Appassimento is het resultaat van de allerbeste druiven
die de streek Salento in Zuid-Italië oplevert, die laat worden geoogst en daarna weken worden ingedroogd. Dit gebeurt in een zogenaamde ‘fruttaio’. Een perfect geventileerde droogkamer, waar de druiven op matten van bamboe of in bakken, tot een derde van hun vocht verliezen en achterblijven met een enorme concentratie aan suikers en aroma’s. Last but not least, rijpt de wijn op grote houten vaten. De wijn kenmerkt zich door een overdaad aan rijp, rood fruit zoals cassis, bramen, bessen en kersen in de geur met een hint van confituur en specerijen.
Porconero Aglianico Rosso | Campanië – Italy
Aglianico is een druivensoort die zijn wortels diep in het zuiden van Italië heeft geplant.
Misschien niet al te bekend bij het grote publiek, maar onder kenners niet voor niets de Barolo van het zuiden genoemd. Fraaie, helderrode wijn met een uitgesproken aroma van fris rood fruit zoals kersen en rode bessen.
Chianti Classico DOCG Dievole | Tuscany – Italy
Deze Chianti wordt voor 90% gemaakt van de Sangiovese druif aangevuld met inheemse druiven als Canaiolo en Colorno. Het resultaat is een robijnrode wijn die smaakt naar sappige zwarte en rode bessen, kruiden en warme specerijen. De goed verweven tannines zorgen voor een elegante en warme structuur.
Vajra Barbera d’Alba | Piedmont – Italy
De Barbera d’Alba van Vajra heeft zijn oorsprong in zeer verschillende terroirs. Hierdoor zijn zij in staat om deze Barbera te maken die een zekere complexiteit bezit. De rijping gebeurt in eiken vaten voor ongeveer 12 maanden. De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak tonen van zwart fruit. De wijn heeft een goede vulling en lengte.
Brunello di Montalcino – Podere Brizio | Tuscany – Italy
Een juweel in de heuvels van Montalcino met in totaal 33 hectare grond, waarvan 11,5 ha aangeplant met
Sangiovese. De Brunello is intens en elegant. traditioneel gevinifieerd.
Na twee weken gisting, wordt de wijn in grote Franse eikenhouten vaten gerijpt voor 38 maanden, daarna 6 maanden flesrijping alvorens op de markt gebracht. Uitgebalanceerd in de mond met een levendige zuurgraad die vitaliteit en frisheid verleent aan een zeer elegante en complexe wijn.
Een vleugje zwarte peper begeleidt de finish. De zachtste tannines zijn mooi geïntegreerd en in het lichaam van deze fijne wijn. Een feest om te schenken bij de mooiste vlees-, wild-, en stoofgerechten.
Barolo DOCG Casetta | Piedmont – Italy
Sinds 1725 maakt de familie Casetta in Piemonte de mooiste klassieke Barolo’s.
100% Nebbiolo. Minimaal 3 jaar rijping Intens granaat rood van kleur. Heftig van geur, bijzonder aromatisch met aangenaam rijp fruit. Vol, harmonieus met een lange afdronk.
AMARONE BUGLIONI Riserva L’essenziale | Valpolicella – Italy
Intense robijnrode wijn met de smaak en geur van rijpe kersen,
kruiden en ineen van vanille, chocola, tabak en anijs.
Vol van smaak maar toch elegant zoals een Amarone hoort te zijn. Deze wijn wordt alleen in de beste jaren gemaakt en heeft meer dan 2 jaar gerijpt op eikenhouten vaten en klaar na ook nog 18 maanden van rijping op fles. Geweldig bij gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen.
Divertimento Dievole | Tuscany – Italy
De geschiedenis van Dievole gaat zelfs terug tot aan de 11e eeuw en momenteel is het bedrijf een van de
opvallendste producenten uit Toscane en bezitten de wijnen een geheel eigen karakter. Deze Toscaan wordt voor 90% gemaakt van de Sangiovese druif aangevuld met inheemse druiven als Canaiolo en Colorino en wordt uitsluitend op magnums gebotteld. Het resultaat is een robijnrode wijn die smaakt naar sappige zwarte en rode bessen, kruiden en warme specerijen. Op de flessen staat een afdruk in goud van de handen van de wijnmaker als teken van vriendschap.
RIPASSO Classico Superiore Buglioni | Valpolicella – Italy
Buglioni maakt uitsluitend wijn van traditionele druiven- rassen als Corvina, Corvinone, Rondinella en Croatina. Geconcentreerde diep robijnpaarse Italiaan met veel complexe aroma’s.
Je ruikt heerlijk kersen en bessen, de smaak is romig en gepolijst, mooi sappig, met bramen, specerijen en cederhout. Een heerlijk glas, met veel verleiding.
MOUSSEREND
Voga Sparkling | PINTO GRIGIO | Rosé | Treviso – Italy
Het wijnbedrijf produceert in Bardolino een geweldige Sparkling. Hier combineren ze lifestyle, wijn en design op een prachtige manier. De schil van deze zijdezachte Noord-Italiaanse Pinot Grigio geeft de wijn haar
natuurlijke lichtroze kleur. De rosé heeft een zachte bubbel en verfrissende tonen van roodfruit als aardbei, framboos en perzik.
Bedin PROSECCO Spumante DOC | Treviso – Italy
Een beetje lichter maar net zo bruisend als Champagne. Iedereen gaat houden van deze
Prosecco uit de heuvels rond Asolo (Treviso). De familie Bedin verbouwt reeds drie generaties
lang Prosecco in deze streek. Door hun toewijding en ervaring slagen ze erin om uit te blinken met hun mousserende wijnen.
Een lichte hint van perzik, citrus en bloemen afgerond met een zachte
droge smaak. Door de zachte frisse mousse uitermate succesvol als aperitief en maakt het een heerlijke begeleider bij elke feestelijke gelegenheid.
Voga Premium Sparkling | PINOT GRIGIO| Treviso – Italy
Net zo bruisend als Champagne. Je moet wel gaan houden van deze Spumante.
Door de zachte frisse mousse uitermate succesvol als aperitief. Een lichte hint van perzik, citrus en bloemen afgerond met een zachte droge smaak maakt het ook een heerlijke begeleider van een feestelijke gelegenheid.
Champagne Joseph Perrier Cuvée Royale Brut | Frankrijk
Dit traditionele familiebedrijf bestaat sinds 1825 en heeft als Grande Marque een reputatie opgebouwd. Deze Brut is licht goud gekleurd, geeft fijne belletjes, is fruitig, zacht en harmonieus en door zijn elegante stijl het perfecte aperitief.
Dessert Wijnen
Recioto il Narcisista BUGLIONI 500ml | Valpolicella – Italy
Een geweldige rode dessertwijn die met zijn zoete smaak bijna op port lijkt en al in de tijd van de Romeinen
werd gemaakt. Na 12 maanden te hebben gerijpt op eiken-houten vaten is hij dieprood van kleur, ruikt Recioto naar heerlijk zoet fruit, rozijnen, zwarte kersen, pruimen, cacao en vanille. De smaak is verleidelijk zoet, fluweelzacht en met een lange afdronk. Ideaal met fruit gebak, chocoladetaart, ijs, pudding, noten en rijpe, pittige blauw-schimmelkazen.
Vin Santo del Chianti | Dievole – Italy
Een prachtige zoete dessertwijn, gemaakt van ingedroogde druiven. De geur en smaak is door de bereiding zeer geconcentreerd. Vin Santo betekent letterlijk ‘heiligenwijn’ en dat is niet voor niks. De wijn, gemaakt van de druiven Trebbiano Bianco, Malvasia Bianca en Santa Colombana, smaakt heelijk naar honing en gedroogde vruchten.
Aanbevolen bij appel en noten desserts, rijpe kazen, vooral schapenkaas en honing of met de traditionele Toscaanse cantuccini koekjes.